Записвай с професионалистите

Записвай с професионалистите

“Записвай с професионалистите” е инициатива на Българска Хип Хоп Асоциация в подкрепа на начинаещи хип хоп изпълнители и биймейкъри.

КАКВО ?

Чрез инициативата “Записвай с професионалистите” трима начинаещи хип хоп (рап) изпълнители* и трима начинаещи биймейкъри* ще имат възможност да запишат своя песен, напълно БЕЗПЛАТНО в професионално звукозаписно студио с личната помощ и подкрепа от трима признати в бранша ментори.

Българската Хип Хоп Асоциация ще поеме всички разходи свързани със записването, миксирането, мастерирането на песните, както и разходите по заснемането на процеса**.

Финалистите в инициативата ще формират 3 двойки – „Хип хоп (рап) изпълнител-Биймейкър“ и всяка двойка ще работи с отделен продуцент и съответното звукозаписно студио:

 

„Studio Buster“

Петър Костов

 

Петър Костов е известен музикален продуцент и композитор, познат в музикалните среди като Бате Пешо. Син е на популярният в миналото Костадин Костов (DJ Coco Beat). Заедно с баща си, през 2007-ма година полага основите на Studio Buster.

От студио са излезнали продукциите на много имена от музикалната сцена, като:

Dim4ou, F.O.,Скандау, Играта, Бате Сашо, Kамората, Gem i AlexMall и мн. др.

 

Студио DG”

Димитър Ганчев

 

Димитър Ганчев, познат още с псевдонима Майт (Майт и Фет, RnB Records), e известен български микс инженер, рап изпълнител и музикален продуцент, роден през 1977 г. в Бургас.

Името му стои зад продукции с милиони гледания и имена на изпълнители, като 100 Кила, Криско, Мария Илиева, Любо Киров, Миро, D2, P.I.F., Те и мн. др.

 

„Студио Reptila”

Росен Стоев

 

Росен Стоев a.k.a. DJ Rossko е продуцент, композитор, ремиксатор, DJ и саунд инженер. Диджействa от 1991 г. насам, а от 1997 г. продуцира денс музика под името R.S.T. Година по-късно заедно с Dian Solo основават „Deep Zone Project“ и продуцират музика в продължение на 11 години.

След 2009-та г. в Студио Reptila прави успешни колаборации с: Камен Во, Aiya, Mike Johnson, Ели Раданова, Makaz. Съавтор е на избраната за Евровизия 2012 в Баку песен „Thelo Ksana Na Se“ и работи по продукции на Хората от Гетото , Петя Алекса,  100 Кила, Ева и мн. др.

 

КОЙ?

В инициативата “Записвай с професионалистите”, могат да участват:

  1. Хип хоп (рап) изпълнители*, които:

– нямат до момента запис в професионално студио

– са попълнили ЧЕТЛИВО всички бланки за участие***

– са изпратили до 22.03.2019 свой демо запис и попълнените и сканирани (снимани с телефон) бланки за участие на адрес bghiphopa@gmail.com

  1. Бийтмейкъри*, които:

– нямат до момента запис в професионално студио

– са попълнили ЧЕТЛИВО всички бланки за участие***

– са изпратили до 22.03.2019 свой демо бийт (формат – mp3) и попълнените и сканирани (снимани с телефон) бланки за участие на адрес: bghiphopa@gmail.com      – не са използвали за своето демо, семпли от други песни, за които не притежават авторските и сродни права

Финалистите в инициативата, ще бъдат излъчени от Комисия, избрана от Управителния съвет на БХХА. Имената им ще бъдат официално обявени на 29.03.2019 на страниците на www.bhha.eu

 

ЗАЩО?

Участващите в тази инициатива хип хоп изпълнители и биймейкъри ще имат уникалната възможност да се запознаят отвътре с процеса на запис, миксиране и мастериране на една песен, така както го правят професионалистие.

Те ще получат безпрецедентна помощ и подкрепа от утвърдени имена в този бранш за записа на настоящите си произведения. Натрупаният опит ще им бъде от огромна полза при реализацията и на всички следващи техни проекти.


* В инициативата “Записвай с професионалистите”, могат да участват само членове на Българска Хип Хоп Асоциация (БХХА). Ако, все още не сте член, моля изтеглете молба за членство от – тук

** Българската Хип Хоп асоциация не поема разходи свързани с транспорт, настаняване в хотел или всякакъв друг вид разход, извън прекия за запис, микс и мастър на произведението.

*** Бланки за участие:

заявление за участие

декларация за лични данни

молба за членство (ако лицето все още не е член на БХХА)